Arjantin
Arjantin'deki otomotiv endüstrisi, Latin Amerika'nın üçüncü en büyüğüdür.
Arjantin otomotiv endüstrisi, Otomobil Üreticileri Birliği (Asociación De Fabricantes de Automotores, Adefa), 1960 yılında oluşturulan ve otomobil üreticilerini (arabalar, kamyonlar ve otobüsler) içerir. Adfa, Paris merkezli Uluslararası Otomobil Üreticileri Birliği'nin (OICA) bir parçasıdır.
Arjantin'de Fiat, Volkswagen, Ford, Iveco, General Motors, Nissan, Toyota, Scania, Mercedes-Benz, Renault, Honda, Groupe PSA (Peugeot-Citroen) vb. dahil olmak üzere bazı küresel şirketler bulunmaktadır. Ulusal şirketlerin yanı sıra, özellikle Materfer, ТАТ SA, Helvetica, Crespi, PurSang vb. İkincisi, klasik otomobillerin modern kopyalarını üretir.
Brezilya
Brezilya otomotiv endüstrisi, 1960 yılına kadar Meksika ve Arjantin'deki endüstrilere benzer boyuttaydı. Daha sonra büyümede iki ani artış oldu ve bölgesel bir lider ve hatta bir dünya lideri oldu. 1970'lerin sonunda yıllık üretim bir milyonu aşarak onu dünyanın en büyük 10. otomotiv üreticisi yaptı. 1990 civarında bir miktar düşüşün ardından, yeni bir büyüme dönemi Brezilya'nın geleneksel otomotiv liderlerini aşmasına izin verdi (ör. Belçika, Birleşik Krallık, İtalya, Kanada, Rusya, İspanya, Fransa) yıllık üretim açısından (yılda yaklaşık 3,5 milyon araç, dünyanın 7. en büyüğü).
Brezilya endüstrisi, otomobil, hafif araç, kamyon ve otobüs üreticilerini ve Brezilya'daki fabrikaları olan tarım makinelerini içeren 1956'da oluşturulan Associação Nacional dos Fabricantes de Veículos Automotores (Anfavea) tarafından düzenlenmektedir. Anfavea, Paris merkezli Organization Internationale des Constructeurs d'automobiles'ın (OICA) bir parçasıdır. BYD, Fiat, Volkswagen Grubu, Ford, General Motors, Nissan Motors, Toyota, MAN SE, Mitsubishi, Mercedes-Benz, Volvo, DAF, Iveco, Renault, Honda, Hyundai, Audi, BMW, Peugeot, Citroen, Kia, Suzuki, SsangYong, JAC Motorları, Chery, vb. Brezilya'da ayrıca CAOA Chery, Troller, Marcopolo SA, Agrale, Randon SA, Excalibur, TAC, Lobini vb. gibi bir dizi gelişmekte olan ulusal şirket bulunmaktadır., (bunların bazıları modern teknolojiyle yükseltilmiş klasik otomobillerin kopyalarını üretiminden ibarettir). Geçmişte FNM (Fabrica Nacional de Motores), DKW Vemag ve Gurgel, Puma Veículos e Motores Ltda gibi ulusal markalar vardı.
Kolombiya
Kolombiya'daki otomotiv üretimi, 2005 yılında yılda 100.000'den fazla araç üretimine ulaşmıştı, ancak son birkaç yıldaki üretimleri yılda yaklaşık 30.000 araç azaldı. Şaşırtıcı bir şekilde, 2008 yılından itibaren ve sonrasında, esas olarak büyük bir fabrikadan diğer Latin Amerika ülkelerine ihracat oranlarının artmasına bağlı olarak artan bir artış gördü: Sofasa isimli bu fabrika, Meksika, Peru, Bolivya ve Ekvador gibi pazarlar için Renault otomobillerini bir araya getiriyor.
Ekvador
Ekvador'daki otomotiv endüstrisi, yıllık 20-40 bin adet üretim ile küçüktür. GM Ómnibus (Chevrolet Aveo veya Chevrolet Sail'i üreten) veya AYMESA (Kia Rio'yu üreten) gibi üreticiler mevcuttur.
Meksika
Meksika otomotiv endüstrisi çoğunlukla yabancı montaj tesislerinden oluşmaktadır. En eskileri Amerikan şirketleri tarafından kuruldu, ardından çeşitli Avrupalı ve Japon üreticiler izledi. 1955'ten 2003'e kadar Puebla'da üretilen orijinal Volkswagen Beetle'ın daha fazla birimi Meksika'da başka herhangi bir yerden daha fazla inşa edildi. Birçok Amerikalı, Avrupalı ve Japon üreticinin ABD pazarı ve Kanada pazarı modellerinin çoğunun üretimini Meksika'ya taşımasına neden olan NAFTA nedeniyle Meksika üretimi 1990'larda hızla arttı ve Meksika'yı dünyada 6. sıraya koydu. Mevcut tek yerli Meksikalı otomobil üreticileri, her ikisi de motorlarını yabancı üreticilerden temin eden VUHL, Zacua ve Dina'dır.
Uruguay
Uruguaylı otomotiv endüstrisi, Nordex (Montevideo'da Geely için üretim yapan), SOCMA (şu anda Barra de Carrasco'da Chery için üretim yapan) veya Lifan (San José Departmanında üretim yapan) ve Effa Motors gibi fabrikaların Çinli üreticilerin katılımı sayesinde son zamanlarda gelişme gördü. Eski modeller Grummett ve Indio'dur.
Venezüella
Venezüella otomotiv üretimi, dünya çapında en büyük 36. (araç birimlerine göre) ve Latin Amerika'da (Brezilya, Meksika ve Arjantin'den sonra) en büyük 4. üretime sahiptir. 1970'lerde ve 1980'lerde, çoğunlukla ABD tarafından geliştirilen araçların araç üretimi yılda 150 ila 200 bin adet arasındaydı. Chrysler, Ford, Iveco, General Motors, Mitsubishi Motors / Hyundai Motor, Honda ve Toyota ülkede montaj tesisleri kurdular. Ülkedeki ekonomik sorunlar nedeniyle, 2012'den beri otomotiv endüstrisi çöktü. Şu anda çoğu şirket, gerekli otomobil parçalarını ithal etmek için döviz elde etmedeki zorluk nedeniyle operasyonları küçültmüş veya felç etmiştir. Venezuela'da Venirauto vardı. Bu, hükümet tarafından 3 Kasım 2006'da Maracay'da kuruldu. İran ortaklığından İran Khodro ve SAİPA ile ilgilidir. Otomobil üretimi 2007'de başladı, ancak üretim çok sınırlı olduğu için çok uzun sürmedi.
Gerçekte, Venezuela'daki birkaç yeni otomobilin çoğu eski üreticiler, bayiler veya üçüncü taraf satıcılar tarafından ithal edilmektedir, çünkü çok az kişi en az 2013'ten beri kredi olmadığı için ABD para birimi cinsinden nakit olarak ödenen arabaları karşılayabilir.